Aanpak Afval op straat

Joffrey Vogelzang 19.05.2024

Afval, het is weer in toenemende mate een doorn in het oog. Dit contrast was voor collega raadslid Malkis Jajan (VVD Enschede) zo groot toen hij terug kwam van vakantie uit Singapore, dat hij maar meteen in de pen klom en met een in onze ogen goede eerste opzet kwam voor een motie.

Ook wij, als BBE,  hebben onze stempel mogen drukken boven deze motie als mede indiener en onze bevindingen mogen toevoegen aan deze motie.

Wij vinden het namelijk belangrijk om meer te gaan prioriteren op gebieden waar de overlast groot is. Je moet je laten zien en dan inderdaad ook laten gelden wanneer nodig.

Afval op straat gooien is niet normaal of stoer. Het is niet nodig en het moet duidelijk worden dat je afval netjes opruimd.

BBE is het eens met de VVD, evenals indieners Enschede Anders, SP en de partij van de Dieren. Wangedrag moet je niet tolereren, dat pak je aan!

En mocht de pilot er komen? De 1000,- euro is een keuze! Zoals een raadslid zei: Lappen of Prikken; maar misschien nog wel beter, ruim je rommel “gewoon” op!