Op de A35 via DRIP ’s aanduiding voor CENTRUM

Secretaris Burgerbelangen Enschede 10.11.2011

Een aantal jaren geleden heb ik aan de toenmalig wethouder verkeer gevraagd waarom de aanduiding Enschede Centrum niet op de borden aan de A35 staat. Toen werd mij mede gedeeld dat RWS dit normaal gesproken niet deed. Mijn voorganger gaf aan om te kijken wat de mogelijkheden voor een andere oplossing waren. Voor mij dus een mooie uitdaging om de voorzet af te ronden.

Uiteindelijk is de oplossing gevonden. Sinds een paar maanden staan er grote digitale borden aan de snelweg die aangeven wat de afstand in tijd is tot aan het centrum zowel voor afslag West als Zuid staat de melding op de borden. Dit heeft naast het voordeel dat wij nu wel de aanduiding centrum op de borden hebben, dat er door de automobilist gekozen kan worden wat de snelste route naar het centrum is. Deze Digitale borden zorgen er dus voor dat de doorstroming en de bereikbaarheid van de binnenstad wordt geoptimaliseerd. Eind goed al goed.