Burgerbelangen stelt een “Bertus Ascherman Prijs” in

Albert Veldt 09.12.2011

In september jongsleden hebben wij een prijs uitgeloofd voor diegene die de meeste meldingen maakte van het dumpen van afval in onze natuur. Wij hebben die prijs bestaande uit een geldbedrag van 100,– Euro toen uit mogen reiken aan de heer Brinkhuis te Enschede, die er zeer blij mee was.

Door de actie die we in september j.l. starten kwamen er een groot aantal meldingen bij ons binnen van mensen die in aanmerking wilden komen, echter kun je die prijs natuurlijk maar aan één persoon toekennen. We willen in ieder geval iedereen die toen van zich heeft laten horen hartelijk danken voor hun betrokkenheid met ons milieu en onze mooie natuur. Ons bestuur en fractie hebben vanwege het succes besloten om de prijs nu jaarlijks uit te reiken. De regels hebben we iets aangepast, want we willen zoveel mogelijk mensen mee laten denken over wie ze in aanmerking willen laten komen voor die 100 Euro. De prijs hebben we ook een naam gegeven, namelijk;

“de Bertus Ascherman Prijs”

De heer Bertus Ascherman, oud-raadslid van Burgerbelangen Enschede heeft zich voor onze vereniging én voor onze burgers zeer verdienstelijk gemaakt. De heer Ascherman is in 2008 overleden. Iedereen die zich het komende jaar uitzonderlijk inzet op het gebied van de leefbaarheid in breedste zin van het woord, voor Enschede kan als iemand hem/haar nomineert in aanmerking komen voor deze prijs. Dus mantelzorger, boodschappenhulp, collectant, held en noem het maar op!! Alles waarvan u vindt dat hij/zij die prijs verdiend, meldt haar of hem aan. Omdat we de prijs jaarlijks willen laten terugkeren en ná de derde dinsdag in september tot verkiezing over gaan, kunt u de kandidaten opgeven na 1 juli van dát jaar. Dus denk na en vooral ook clubs en verenigingen, kijk welke vrijwilliger van u deze prijs verdiend.