Enschede hoofdstad nationale sportweek!

Niels van den Berg 19.04.2012

In het verleden zijn we al eens sportgemeente van het jaar geweest. Onlangs is er een congres geweest in het Muziekcentrum. Dit congres stond in het teken van de aanstaande nationale sportweek.

Grootse plannen zijn er gepresenteerd en we kregen als aanwezigen een doorkijkje naar de activiteiten die ontplooid zullen worden tijdens de feestelijke opening. Op moment van schrijven is het 1 dag voor de officiële opening. Vandaag is er weer een soort van congres, de aanwezigen komen uit de nationale sportwereld en zijn aanwezig met maar 1 doel: het vergroten van de participatiegraad in de sport. Geweldig toch dat onze gemeente wederom het epicentrum is van (top)sport!

Een compliment aan het verenigingsleven in onze stad, maar zeer zeker ook aan het ambtelijke apparaat dat enorm veel werk verzet en de kaders stelt! Met zondag a.s. de marathon binnen onze gemeentegrenzen heeft de sportweek een geweldig sportevenement in de hoofdstad van deze nationale sportweek. Wat mij wel opviel, is dat er behoorlijk wat mensen werkzaam zijn bij het jeugdsportfonds. Daarnaast ben ik zo nu en dan wel sceptisch ten aanzien van dergelijke congressen. Zouden de euro’s niet beter besteed zijn wanneer deze rechtstreeks de kas in vloeien van het jeugdsportfonds? In plaats van er twee dagen over te praten, onder het genot van een diner en feestmuziek, die middelen rechtstreeks toekennen aan het eigenlijke doel.
Tot slot, 14.000 toeschouwers in Schiedam afgelopen jaar bij de opening. Ik moet mij sterk vergissen als we daar als sport-minded volk niet overheen gaan. Ik wens een ieder veel plezier!