Ontsluiting Oost, van den Berg laan

Niels van den Berg 19.04.2012

De ontsluiting in Oost is vanaf begin af aan een speerpunt geweest van Burgerbelangen Enschede. Maar daarnaast ook voor mij een van de belangrijkste politieke onderwerpen.

Ik wil hier een succes boeken. Niet om later te kunnen zeggen, dit heb ik gerealiseerd, niet om er over veertig jaar overheen te rijden en te kunnen constateren dat het de “van den Berg” laan is geworden, die het verkeer via een extra weg dit stadsdeel laat ontsnappen. Nee, omdat het mij al acht jaar stoort. Het is volstrekt onlogisch waarom dit in dit specifieke deel van stadsdeel Oost zo gedaan is. Moet gezegd, dat het rond de zomer behoorlijk is. Maar in het najaar daarentegen, en in de winter is het drama. Maar daar heb ik in eerder nieuwsbrieven al voldoende over gezegd. Ontsluiting van Oost staat boven de streep op de prioriteitenlijst. Ik heb zelfs vernomen dat er voor de zomer iets geregeld is. Maar tot op heden, nog geen schop in grond! Ik heb onze kiezers beloofd te strijden voor een alternatieve ontsluitingsroute. Zolang er dus werkelijk niet gebeurd, zal ik ervoor zorgen dat we met z’n allen wakker blijven. Want we zijn inmiddels 2,5 jaar onderweg, hebben langer dan een half jaar geleden de gesprekken met burgers gevoerd, er is voor het idee twee dagen een proef gehouden en toen?
Nu is het tijd om echt wat te gaan doen. En dan denk ik ineens weer aan de straatnamen, dat doet men nooit bij raadsleden voor zover ik weet. Het zijn de wethouders die deze eer ten deel valt. Wethouder van den Berg laan. Ach het staat best, al ga ik niet prat op dat soort zaken, als dat ertoe kan leiden dat er een fatsoenlijke ontsluiting is gerealiseerd, dan moet het maar. Moeten we alleen nog even wachten.