Alles en iedereen in de ban van de verkiezingen?

Ben Sanders 06.09.2012

De vakanties zijn weer achter de rug, de meeste mensen weer bezig met hun dagelijkse beslommeringen, ook wij als BBE zijn politiek weer vol aan de ‘bak’ en hebben ook tijdens het zomerreces niet stil gezeten.

Wij hebben geen verkiezingscampagne en kunnen ons puur richten op de Enschedese problematiek, dus de lokale politiek. Maar daar waar de gelegenheid zich voordoet en nu het nog kan mag en moet iedereen nog wel zoveel mogelijk genieten van de nazomer. Dagelijks worden we gevoed met landelijke politiek, sla je ’s morgens de krant open dan wordt je direct geconfronteerd met de verkiezingsstrijd, zet je de TV aan idem, zet je de radio aan idem! Maar ondanks alles hoor ik van heel veel mensen dat ze nóg niet weten waarop ze moeten stemmen en geregeld komt dan ook de vraag om de hoek: welke partij en wanneer komt er nu eens met de waarheid over wat ons echt te wachten staat!? Allemaal hebben ze het beste programma en de beste oplossing. Prima allemaal, maar wat komt er straks dan terecht ván het ‘beste programma’ als er een coalitie moet worden gevormd? Rechts wil niet met links, en links wil niet met rechts! Is dan misschien de oplossing er in gelegen om door het midden te gaan? Nee ook niet want ‘het midden’ gaat een beetje naar rechts en een beetje naar links! Conclusie: de definitieve uitslag kan nog alle kanten op gaan en daarna de vorming van een regeringscoalitie, dat zal nog een hele en langdurige klus gaan worden waarbij je nu nog nadrukkelijker de vraag kunt stellen wat zal de doorslag geven, het partijbelang of het landsbelang?! Na 12 september zullen we het weten! Maar ondanks alles, ga stemmen en laat uw stem niet verloren gaan!! BBE wenst u veel wijsheid toe!