Binnenhaven aan de van Deinselaan?

Niels van den Berg 01.11.2012

Via een van mijn Facebook vrienden kreeg ik een bericht met betrekking tot zijn woonomgeving.

Elke donderdag plaats ik trouw een oproep aan mijn digitale vrienden / volgers. Hierin vraag ik hen om actualiteiten, om ze vervolgens in de fractie aan te kaarten. Deze keer vroeg een van hen aan mij om de situatie rondom de van Deinselaan eens door te spreken. Dat hebben wij vandaag gedaan.

Het probleem voor de betreffende persoon is dat zijn uitzicht op zijn zachtst gezegd wordt belemmerd. Enkele grote zeecontainers ruïneren voor enkele bewoners het uitzicht op de voetbalvelden van Zuid Esmarke en FC Aramea. Maar kunnen wij hier dan ook iets in betekenen? Dat is dus afhankelijk van de vraag of het particulier terrein betreft. Dat weet ik tot op heden nog niet. In dit soort gevallen schakel ik meestal door richting stadsdeelmanager. Mijn ervaring tot nu toe is dat dit de vaak de juiste mensen zijn om dergelijke kleine maar als zeer hinderlijk ervaren problemen op te lossen. Vandaar ook dat ik Dhr. Waninge morgen even bel. Kijken of hij een oplossing voor handen heeft. Want soms is een zeecontainer een goedkope oplossing voor bergruimte. Begrijpelijk ook voor bijvoorbeeld FC Aramea. Ze zijn net gestart en een relatief kleine vereniging. Het moet echter niet leiden tot horizonvervuiling. Dat je je als bewoner waant in de binnenhaven Rotterdam, dat kan dan net weer niet de bedoeling zijn van deze “spacewinners”.