Is het écht zo slecht of is het ook de negatieve voorlichting!!

Albert Veldt 29.11.2012

Mij valt op dat de pers over het algemeen zaken negatief weergeeft met als gevolg dat burgers dat als een feit aannemen.

Voorbeelden heb ik te over. Geld geven aan Griekenland is niet waar, wij lenen het aan Griekenland, dus dat geld komt terug. Werkloosheid ongekend hoog. Feit is dat de werkloosheid in Nederland lager is dan in de meeste landen. Wat in Nederland af steekt bij de rest van Europa is dat onze hypotheekmarkt op slot zit door de nationalisatie van onze banken. Dus beste mensen lees de krant eens met een andere bril. Het blijkt dat men ook in Den Haag niet precies weet hoe deze negatieve stemming te doorbreken. In principe zou men dat echter meer moeten doen door in de overheidsuitgaven te snijden dan in de pensioenen van de ouderen en belastingverhoging voor de werkende.

U zult zich afvragen wat dit voor Enschede kan betekenen. Burgerbelangen kan uiteraard niets aan het landelijk beeld veranderen, wij kunnen de banken niet bewegen hypotheken op een andere manier te verstrekken. Wat wij wel kunnen doen is zolang deze crisis duurt, proberen de majeure projecten (grote uitgaven) in Enschede zoveel mogelijk af te remmen, mits deze bij kunnen dragen aan bestrijding van de werkloosheid. Bijvoorbeeld wegen in en rond Enschede moeten goed begaanbaar blijven, zodat mensen graag naar onze stad komen. Wij als burgers moeten makkelijk via de snelweg naar ons werk kunnen, ook als dat buiten Enschede ligt en visa versa. Verder moeten we inzetten om zoveel mogelijk mensen die langer zonder werk zitten aan te zetten in het accepteren van vrijwilligerswerk. Niets doen met een uitkering, dat moeten we niet willen. Iedereen moet zich inzetten voor onze maatschappij. In Rotterdam en Deventer lopen projecten om dat te bewerkstelligen en wij steunen dat van ganser harte.