Bezuiniging, Harmonisatie of diefstal door de overheid?

Ben Sanders 24.01.2013

Wie de Twentsche Courant Tubantia van donderdag openslaat en er doorheen leest en ook nog eens bejaard is

en op een of andere wijze zorgafhankelijk is, die slaat toch de schrik om het hart bij het lezen alleen al van de koppen!! Is dit nu het pas op de plaats maken beleid van VVD en PvdA?

Hebt u het gelezen, editie Twente op pagina 4-5: ‘De rekening is nu ruim zeven keer zo hoog’, pagina 5: ‘Ouderenzorg voorziet financiële ramp’, pagina 8: ‘Crisisopvang jeugdigen failliet’, Binnenland op pagina 4: ‘PvdA en VVD: één arts site om arts te kiezen’, pag.4: ‘Vermogende ouderen in ademnood’, pagina 5: ‘Schrappen in basispakket psychische zorg blijkt zeer explosieve materie’!

Dit zijn alleen de koppen die te maken hebben met zorg, waar moet dat heen? Ik zeg u dit afbraakbeleid leidt tot heel veel extra ‘zorgen’, niet tot minder zorg en zeker niet tot bezuiniging in de zorg. Zij die er hun hele (werkbare) leven lang voor hebben betaald worden nu de ‘ouderen’ van de rekening, dank zij ‘graaiers’ en de onvoorstelbare bureaucratie in de zorg.

Stapje terug? Akkoord! Burgerparticipatie? Akkoord! Burgerkracht? Akkoord! Stelen van de oudere zorgafhankelijke medemens? Onacceptabel! De patiënten in de GGZ aan hun lot overlaten? Onacceptabel! Het toverwoord bij de overheid is toch ‘Marktwerking’? Klopt letterlijk en figuurlijk, kijk maar op de weekmarkten elke week wel een kraampje minder.