Ouderen behoorlijk de klos, dan maar hulp zoeken bij 50 plus!

Albert Veldt 07.02.2013

Al eerder hebben we geschreven dat het schandalig is dat ouderen, chronisch zieken en middeninkomens het meest worden geraakt door de bezuinigingen.

In vorige berichten moesten we nog gissen naar het effect, nou dat gissen is inmiddels omgeslagen in redelijke paniek nadat de maand januari van het nieuwe jaar uitbetaald is.
We zien kinderdagverblijven sluiten, huishoudhulpen die niet meer hoeven te komen, ouderen die op een houtje moeten bijten. Dan hebben we het nog niet eens over ouderen die in een zorginstelling zitten en van een eigen bijdrage van bijvoorbeeld 450 Euro naar 950 euro gaan. Wij vragen ons af waar dit asociale beleid naar toe moet. Het heeft niets met sociaal te maken, het brengt ons land in een grote tweedeling. Jong contra Oud!
De komende maanden zullen we zien waar dit toe leidt in het landelijk beeld!! Burgerbelangen is weliswaar een lokale partij en kan dus weinig uitrichten op regeringsbeleid. Daar staat tegenover dat de andere partijen in Enschede met rode konen van schaamte lopen omdat zij het ook niet kunnen verkopen aan hun kiezers hier in de stad. Wat te denken van de astronomische bedragen die vloeien naar het Europees bureau en ontwikkelingshulp! Wij spreken de wens uit dat Den Haag wakker wordt en oog krijgt voor de problemen van onze burgers!