XXXL in Central sportpark Diekman

Niels van den Berg 27.06.2013

Kort geleden heb ik geschreven over een fitness park XXL.

Buiten fitness met apparatuur die permanent gestald is, “hufterproof” laten we maar zeggen. Enkele weken later gonst het over een Central Park op het Diekmanterrein. Met de geschiedenis van het Diekman is sport onlosmakelijk verbonden. Overigens net als dat hedendaags zo is en in de toekomst zal zijn. Sport en recreatie liggen heel dicht bij elkaar. En dus zeg ik: ja laat maar komen zo’n Central Park- achtig ingerichte locatie. Maar dan moet dit zich ook onderscheiden ten opzichte van de overige stadsparken in Enschede. Sport en recreatie hand in hand in een sportieve groene omgeving. Ik ben geen architect, ik kan helaas niet tekenen.
Maar in de bovenkamer zie ik een Central Park Diekman absoluut zitten. Met een aantal enorme picknicktafels, een jeu de boules baan, eventueel een stuk groen met wat herten erop, mooie frisse aanplant van bomen en planten. En verder hardloop paden, waterpartijen, schaduwrijke –en juist arme plekken in het Park, een podium waar men eens iets kan organiseren. En in de kern een fitnesspark XXXL. Voor iedere burger van de stad vrij toegankelijk. Heerlijk sporten in de buitenlucht.