Usseler Es

André Le Loux 06.12.2013

Na jaren knokken begint het er nu eindelijk naar uit te zien dat de Usseler Es gespaard gaat worden als toekomstig bedrijventerrein.

Nu ook de PvdA te kennen heeft gegeven het bebouwen van de Usseler Es niet nodig te vinden,is er een meerderheid in de gemeenteraad die tegen bebouwing is.

Wij zijn daar heel blij om. De behoefte aan bedrijventerreinen kan de komende jaren gemakkelijk worden opgevangen als we de bestaande leegstand door herstructurering en revitalisering aanpakken. We weten het: dat kost geld en dat hebben we zelf onvoldoende. Hier kan de Provincie de helpende hand bieden, en zij zou dat ook moeten doen. Als we dit aanpakken slaan we twee vliegen in een klap. De bestaande terreinen worden weer aantrekkelijk en zien er goed uit, en ons mooie buitengebied blijft gespaard.