Huishoudelijke hulpen wederom slachtoffer van bezuinigingen

Gert Kel 13.02.2014

Afgelopen week kwam er een tweet voorbij van Wethouder Ed Wallinga van de PvdA.

Citaat: “Huidige beleid huishoudelijke hulp werpt vruchten af. Budget ook in de toekomst voldoende om hulp te handhaven. Werkgelegenheid behouden & rust!”. Wethouder Marijke van Hees haar antwoord, Citaat: “In Enschede houden mensen huishoudelijke hulp. #hulp blijft #werk blijft #verdelen uren.”

Jammer dat men trots is op dit soort tweets. Wat er niet bij wordt verteld is dat de huishoudelijke hulpen salaris hebben moeten inleveren. Veel van deze huishoudelijk hulpen zitten dicht tegen de armoedegrens. Dit komt door de achteruitgang van hun salaris en de functie is te zwaar om fulltime uit te voeren. Tevens worden alle indicaties, ook die recentelijk zijn afgegeven, herzien. Het zal er straks op neer komen dat de huishoudelijke hulpen voor minder salaris ook nog eens het zelfde werk in minder uren moeten doen. Dit zal het ziekteverzuim zeker niet ten goede komen. De cliënten van deze hulpen, veelal mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt voor onze toekomst, worden dus ook de dupe.