Ziekenhuis Ariënsplein

Barry Overink 13.02.2014

De laatste tijd is er in het nieuws volop aandacht besteed aan het ziekenhuis Ariënsplein.

Door de nieuwbouw komt dit deel van het ziekenhuis leeg te staan, het lijkt van af de ingang gezien een relatief klein ziekenhuis aan de Ripperdastraat, toch is het ruim 2,5 hectare, dat overeenkomt met 5 voetbalvelden. Dat betekent dus een behoorlijke leegstand in het centrumgebied.

Een aantal politiek partijen in Enschede lijkt er al aardig druk mee te wezen en er is zelfs een meldpunt geopend om ideeën aan te dragen wat we met dit gebouw of de grond zouden willen doen.

Echter lijkt iedereen te vergeten dat deze grond helemaal niet van de gemeente is, het MST is de eigenaar en beslist dus wat er met het pand en of de grond gaat gebeuren! De politiek en de gemeente kan alleen kijken of eventuele nieuwe plannen binnen het bestemmingsplan valt maar voor de rest gaan wij daar simpelweg gewoon niet over. En als wij er over willen gaan dan zouden wij de grond moeten kopen, echter hebben wij daar als stad het geld niet voor en moeten wij als politiek, zo als ik al eerder schreef niet op de stoel van de ondernemer / ontwikkelaar gaan zitten!

Ideeën en initiatieven voor het Ariënsplein zijn prima en zouden we best aan kunnen bieden, maar eerst is het MST zelf aan zet!