Democratie of is het dat niet meer? U kunt er iets aan doen!

Albert Veldt 20.02.2014

Uit diverse peilingen blijkt dat de opkomst voor de gemeenteraad verkiezingen op ongeveer 42 % gaat uitkomen,

dus ver onder de 50 %. In principe is het dus de minderheid in Nederland die gaat beslissen over de meerderheid. Dit alles is het gevolg van desinteresse en gevoel van machteloosheid bij het grote publiek. Ergens kunnen we ons er ook wel iets bij voorstellen want van de huidige regering met haar impopulaire maatregelen kunnen we het ons ook bijna voorstellen. Goed is het echter niet wat er gebeurt want we willen toch immers een breed gedragen aantal stemmen van minimaal 50 % van onze bevolking, toch? Het gevaar dat nu schuilt is dat gevestigde dominerende partijen het toch voor elkaar weten te krijgen dat zij de meerderheid houden doordat er minder mensen gaan stemmen. Eigenlijk krijgen we dan een soort democratische dictatuur!

Bovenstaand scenario moeten we toch niet aan denken, daarom roepen we als lokale partij u allen op om toch vooral dit keer lokaal te stemmen in het stemlokaal. Burgerbelangen Enschede is zo’n lokale partij, u kunt op ons rekenen, maar dan moet u uiteraard wel de moeite nemen om op ons te stemmen. Wij zijn altijd aanspreekbaar, niet vanuit ivoren torens, niet autoritair en zeker niet dictatoriaal. Wij zijn er gewoon om uw belangen zo goed mogelijk in Enschede te verdedigen. Gewoon samen doen!! Wij beloven het, kunnen we op u rekenen!?