De campagne van BBE

Gert Kel 17.03.2014

De afgelopen paar weken heb ik samen met alle collega’s van Burgerbelangen Enschede campagne gevoerd.

Tijdens de campagne werd nog eens goed duidelijk wat ik al wist. Een grote meerderheid van de burgers van Enschede zijn de landelijke politiek spuug en spuug zat en denken dat er zoals gewoonlijk weer veel beloftes worden gedaan die later toch niet worden nagekomen.

Het was soms best lastig om de mensen te overtuigen dat dit lokale verkiezingen voor Enschede zijn. Ik heb ze vaak eerst maar eens flink laten uitrazen en ik moet bekennen dat ikzelf ook pissig ben dat veel landelijke bobo’s ons gewoon voor de gek houden. Maar na overhandiging van ons handzame boekje Gewoon Samen Doen van Burgerbelangen Enschede kwamen er toch heel veel leuke en positieve gesprekken op gang. Ik hoop dat dit een positieve bijdrage zal leveren aan een mooie opkomst. Wij van Burgerbelangen Enschede gaan voor nog meer collega’s in de gemeenteraad zodat de keukentafelgesprekken bij de mensen thuis sterk kunnen worden uitgebreid of zoals mijn collega’s vaak zeggen gewoon met de poten in de modder.

Het woord respect is tijdens de campagne vaak aan de orde gekomen. Met name in Enschede Zuid is het vandaag de dag al lang niet meer vanzelfsprekend. Sterker nog, respect hebben voor elkaar wordt alsmaar minder. Vroeger kregen we de normen en waarden met de paplepel ingegoten. Bijvoorbeeld het opstaan voor ouderen en zwangere vrouwen in de bus was vroeger vanzelfsprekend. Ik vind dat wij met z’n allen weer respect en behulpzaamheid voor elkaar moeten gaan tonen. Zeker nu ze in Den Haag de verantwoordelijkheden verschuiven en ons belastinggeld aan andere zaken weggeven, zullen wij elkaar steeds meer nodig hebben. Ik hoop dat u op Burgerbelangen Enschede gaat stemmen en wij gaan het dan Gewoon Samen Doen.