Vertrek burgemeester den Oudsten

Niels van den Berg 09.10.2014

Op de sociale media ging het gerucht al rond, het aanstaande vertrek van burgemeester den Oudsten.

Afgelopen maandag werd de stedelijke commissie door de voorzitter voor tien minuten geschorst. Op de kamer van B&W werd de fractievoorzitters vervolgens kenbaar gemaakt door den Oudsten in eigen persoon dat hij is voorgedragen in het hoge Noorden. De fractie van BBE heeft volledig begrip voor de motieven maar tegelijkertijd ‘betreuren’ wij het aanstaande vertrek. Wij hebben de burgemeester, tevens voorzitter van de raad, leren kennen als een bestuurlijk zeer ervaren man die altijd integer is gebleken en boven de partijen stond in een voor hem kenmerkende stijl, namelijk gedreven, motiverend en verbindend.
Een burgemeester die zijn rol vertolkt als mensen mens, met aandacht voor het individu. Een drietal maanden zullen we nog met hem samen werken. daarna vertrekt hij per 2 januari naar Groningen, waar wij hem alle succes wensen met zijn burgemeesterschap!
Namens de fractie, bestuur en leden Burgerbelangen Enschede.