Buurtmarkt Mekkelholt

Zehra Ceben 18.12.2014

Tijdens een branding (presentatie) is door de bewoners van Mekkelholt aangegeven dat een warenmarkt een goed initiatief zou zijn om de leefbaarheid in Mekkelholt te behouden.

Vervolgens werd er bij de werkgroep wijkbudgetten Mekkelholt een aanvraag ingediend voor een warenmarkt. Iedereen vond het op dat moment een goed plan. Dit plan werd aangepakt. Doel van de buurtmarkt was het verbeteren van de leefbaarheid, vergroten van de gezelligheid en ter voorkoming van isolering van wijkbewoners.

Nu, 2 jaar later blijkt dat een buurtmarkt met commerciĆ«le marktkramen niet mogelijk is en een maatschappelijke markt wel. Destijds heeft de gemeente met een aantal betrokken partijen een raamovereenkomst gesloten m.b.t . de ontwikkeling van het winkelcentrum ‘Op de Brouwerij’. In de overeenkomst staat oa vermeld dat de leegstaande bedrijfsruimte in Mekkelholt niet ingevuld mag worden door middel van detailhandel of tijdelijke winkels.
Een wijk bestaat uit inwoners en ondernemers . De meerderheid geeft aan liever gisteren dan vandaag de buurtmarkt te willen realiseren. Hopelijk zijn de betrokken partijen bereid samen op een vredige manier, zonder juridische gehakketak dit voor de wijk te kunnen realiseren.