Aeronextlife

Marc Teutelink 05.09.2015

Het topteam heeft dinsdag 18 augustus jongstleden een persbericht uitgevaardigd, waarin de komst van het eerste duurzame pioniersbedrijf voor de ‘luchthavenzijde’ van Technology Base Twente Aeronextlife werd aangekondigd.
De unieke start- en landingsbaan van de voormalige luchthaven Twente en de plannen voor de ontwikkeling van het gebied tot de Technology Base Twente hebben Aeronextlife doen kiezen voor Twente.
Burgerbelangen is altijd een groot voorstander geweest van het vliegveld Twente en was destijds ook teleurgesteld toen bleek dat een commerciële burgerluchthaven niet tot de mogelijkheden zou behoren. Wij zijn daarom met name blij met deze recente ontwikkeling. Het voormalige luchthaven terrein, met al zijn unieke mogelijkheden, zal weer worden gebruikt, met extra werkgelegenheid. Hopelijk zal dit een aanzuigende werking hebben en zullen meer luchthaven gerelateerde bedrijven zich hier willen vestigen.
Wel blijven wij kritisch en hebben daarom artikel 38 vragen gesteld: wie neemt de verantwoordelijkheid van verkeersleiding op zich, hoe wordt de veiligheid rondom het landen en opstijgen geborgd en wie betaald de inzet van mogelijk brandweer en andere veiligheidsdiensten.
Daarnaast vinden wij het uiterst belangrijk dat de baan in optimale conditie blijft. Een grasbaan zal geen bedrijven aantrekken en zelfs wegduwen. Maar onderhoud van de 3 kilometer lange baan is een dure grap en wij hebben dan ook gevraagd waar deze kosten zullen landen.
Wij verwachten de komende weken antwoord te krijgen.