Verkoop gemeentelijk vastgoed loopt goed!

Barry Overink 11.03.2016

In het verkiezingsprogramma 2014 – 2018 hebben wij als Burgerbelangen prominent staan  “zoveel mogelijk het commercieel gemeentelijk vastgoed te verkopen”, het is immers geen kerntaak van de gemeente om op de stoel van de ondernemer te gaan zitten en dat ze daar ook niet zo goed in zijn blijkt ook wel uit de verliezen jaar op jaar. Als we kijken naar bijvoorbeeld Spinnerij het Oosterveld, daar moet ieder jaar vanuit de gemeente tonnen bij dit ondanks een behoorlijke bezetting.
Spinnerij het Oosterveld is de voormalige garenspinnerij uit 1911, welke in 2003 door de gemeente is aangekocht en is getransformeerd naar een bedrijfsverzamelgebouw, is nu onder voorbehoud aan een projectontwikkelaar verkocht. Een investeerde zal aankomend jaar eerst kijken om de exploratie rendabel te maken, mocht dat lukken dan zullen zij ook over gaan tot aankoop van de voormalige garenspinnerij.
Naast de voormalig spinnerij is onlangs ook de Ambachtsschool verkocht, een pand met veel mogelijkheden, helemaal nu de raad het bestemmingsplan heeft aangepast en er zelfs een mogelijkheid is voor ruim 750 M2 detailhandel in combinatie met wonen en werken. Als Burgerbelangen zijn we er niet voor om extra meters detailhandel toe te voegen, immers is er leegstand genoeg in de stad! Maar wanneer we niet met deze verruiming zouden hebben ingestemd zou het grote pand totaal onverkoopbaar zijn geweest en zou het iconische pand aan de Boddenkampsingel snel verder in verval raken en verpauperen, dat is ook niet wat we willen! Al met al zijn we als gemeente dus op de goede weg met de verkoop van deze panden en blijkt ook maar weer dat de economie ook in Enschede weer de goede kant op gaat!