Drugsstrijd bijna gewonnen?

Marc Teutelink 08.07.2016

Afgelopen dinsdag avond was de stadsdeelcommissie Oost volledig gewijd aan de drugsproblematiek in Glanerbrug. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft in Glanerbrug tekst en uitleg gegeven over de drugsoverlast in Glanerbrug en zijn boodschap was heel duidelijk: “We zijn aan de winnende hand. Onze maatregelen hebben effect, maar we zijn er nog niet”. Inmiddels zijn er reeds 5 drugspanden gesloten, zijn er twee drugsdealers vertrokken en heeft de politie en gemeente nog een aantal panden in het vizier.

De burgemeester gaf aan dat het balletje aan het rollen was gezet door de vragen die door Burgerbelangen zijn gesteld. Ondertussen is er een actief politie team gevormd om de kopstukken op te pakken en de burgermeester en politie waren erg blij met de initiatieven die ontplooid worden in Glanerbrug, want zonder de ogen en oren van de buurtpreventie teams wordt het lastig om als politie en gemeente adequaat en daadkrachtig te reageren.

Wij vinden het fantastisch hoe de Glanerbruggers het hebben opgepakt en zijn met name trots op het burgernet initiatief van Jeroen Sluik. Deze stichting heeft inmiddels 60 vrijwilligers verzameld die de buurtpreventie van Glanerbrug willen vormen. En dat het effect heeft blijkt uit de hoeveelheid meldingen, die van meer dan 60 per dag daalde tot vrijwel nihil.

Het was mooi om te zien dat tijdens de vergadering burgers, winkeliers en de dorpsraad ook bereid bleken, om verdere samenwerking met burgernet aan te gaan. Alle lijntjes kwamen samen: gemeente, politie, burgers, winkeliers en de politiek.

Een bijzonder knap staaltje van ‘Gewoon Samen Doen’