Heerlijk, kinderen sporten weer

Peter Brouwer 08.05.2020

Na vorige week is het voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar weer toegestaan om samen georganiseerd buiten te sporten. Het was fijn om kinderen en jongeren weer te zien sporten en vooral te zien genieten en lekker hun energie kwijt te kunnen. Bij Sportaal en haar partners had men als proef iets moois bedacht, een klein groepje kinderen genoot woensdag van het sporten op de atletiekbaan van AC Tion.

De zomervakantie komt steeds dichterbij en normaal gesproken zijn alle (buiten)sportaccommodaties gesloten in die periode. Het zou jammer zijn als de jeugd slechts kort van de mogelijkheden gebruik kan maken en moet wachten tot na de zomerperiode. Daarom heeft Burgerbelangen Enschede aan het college gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is om de sportaccommodaties ook gedurende de zomerperiode open te stellen.

De reacties tot nu toe zijn positief en wij verwachten dan ook flexibiliteit en medewerking vanuit het college en hopen hier de volgende week meer duidelijkheid over te krijgen.