Sporten in de zomerperiode, ja het kan

Peter Brouwer 15.06.2020

De komende periode is er zoals u weet een versoepeling van een aantal coronamaatregelen aangekondigd, daar komt het eventueel opengaan van sportscholen en sportkantines per 1 juli ook bij. Een advies en of beslissing daarover volgt nog. Belangrijk is dat we ons blijven houden aan de geldende maatregelen, zodat we niet in een opleving van het virus geraken en vervolgens terugvallen in strengere maatregelen.

Een aantal weken geleden stelde ik namens Burgerbelangen het college vragen, of jeugd en jongeren t/m 18 jaar georganiseerd kunnen sporten in de zomerperiode (juni t/m aug). Waarin normaal gesproken de meeste (buiten) sportaccommodaties zijn gesloten in verband met onderhoud en schoolvakanties.

Ondertussen zijn daarop antwoorden gekomen. Burgerbelangen is blij dat zowel de gemeente als Sportaal het belang inzien van het sporten voor de jeugd, juist in deze periode. Ook zijn we verheugd dat veel sportverenigingen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken met het aanbieden van trainingen aan zowel leden als niet leden en wij begrijpen dat men hier wel afhankelijk is van vrijwilligers qua inzetbaarheid. Wij waarderen het zeer dat iedereen zich inzet waar mogelijk.

Op sommige plaatsen kunnen velden niet beschikbaar zijn door de verwachte droogte maar dit zal zoveel mogelijk worden gecompenseerd door gebruik te maken van kunstgrasvelden. Tevens deelde het college mee dat er op dit moment in samenwerking met de gemeente, Sportaal, SES en Alifa gekeken wordt welk aanbod er mogelijk is voor kinderen in de zomerperiode, met de wetenschap dat veel gezinnen niet op vakantie zullen gaan.

Als hier concrete plannen over zijn uitgewerkt zullen deze nog door de gemeente worden gedeeld. Dit antwoord stemt ons positief en we hebben er alle vertrouwen in dat er deze zomer iets moois op o.a. sportgebied voor de Enschedese jeugd zal worden aangeboden.