Bedelverbod

Barry Overink 25.09.2021

Als grote stad heb je vaak ook de problemen van een grote stad en ben je vaak ook interessant voor personen of organisaties die niet het beste voor hebben. Dit geldt zo ook voor georganiseerde bedelaars.

Helaas is het zo dat bedelen een heus verdienmodel is geworden waarbij mensenhandel en uitbuiting de waan van de dag is. In de ochtend worden ze in de stad afgezet, om vervolgens in de middag met de opbrengst van die dag weer te worden opgehaald door een Mercedes met Roemeens kenteken.

De bedelaars die we in Enschede zien gaan op een intimiderende en provocerende manier midden in de drukke winkelstraten op de grond zitten, ontkleden het bovenlijf en tonen zo een grote bochel op de rug. Of de oude vrouw gehuld in een lange jurk met hoofddoek kruipend over straat en vragend om geld met het koffiebekertje. Voor u misschien wel een bekend beeld als u de binnenstad bezoekt.

Juist voor deze georganiseerde bedelaars willen wij als Burgerbelangen Enschede een verbod en hiervoor moet onze APV worden aangepast. Hiervoor zullen wij dan ook bij de komende raadsvergadering een motie indienen.

 Wil je het uitgebreide interview zien over dit thema, bekijk dan de uitzending van 1Twente: