Budget beschikbaar om de eikenprocessierups een halt toe te roepen.

Gert Kel 15.10.2021

Inwoners van Enschede hebben dit jaar flink minder overlast ervaren van de eikenprocessierups. Een prachtig resultaat door de inzet van de afgelopen jaren. Maar de strijd tegen de rups is nog lang niet gestreden. Vooral in gebieden met veel bebouwing leven te weinig natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Daar blijft bestrijding nodig. De gemeente houdt daar in de begroting rekening mee.

Doordat er in 2021 weinig overlastmeldingen waren, was het afgelopen jaar mogelijk om meer aandacht te besteden aan de aanpak van de rups op lange termijn. “Het natuurlijk evenwicht in en rondom Enschede met meer biodiversiteit, is van groot belang, zodat bestrijdingsmiddelen op korte termijn niet meer nodig zijn ”. Zoals reeds genoemd heeft de gemeenteraad ook voor 2022 en de jaren erna geld beschikbaar gesteld, voor de aanpak op lange termijn.

We verwachten dat de bestrijding elk jaar beter gaat. Naast de bestrijding van de eikenprocessierups op de lange termijn bekijkt de gemeente de plekken waar in 2020 en 2021 veel overlast was. Daar wordt gekeken naar mogelijkheden om toch vroegtijdig te kunnen bestrijden. De eerste voorbereidingen voor 2022 zijn dus in volle gang.

Burgerbelangen Enschede heeft al vanaf het begin van de overlast aan de bel getrokken. We zullen dit proces blijven volgen en u op de hoogte houden.

– –