Op naar een nieuwe periode

Marc Teutelink 24.12.2021

Het laatste jaar van de coalitie periode is bijna ten einde; de verkiezingen naderen. Nog een kleine 3 maanden en dan weten we wie de komende 4 jaren Enschede naar een hoger niveau helpt te tillen.

Intern hebben we de neuzen één richting op, de kieslijst is klaar, de laatste hand wordt gelegd aan het verkiezingsprogramma en de campagne staat in de stijgers. Dat wordt in deze moeilijke periode een hele bijzondere voor Enschede. Wij zijn er klaar voor.

Met nog 3 maanden voor boeg in deze periode en met zicht op het einde, betekent dit ook dat de zogenaamde verkiezingskoorts toeslaat. De hoeveelheid politieke partijen in de raad was met 13 stuks al torenhoog en zorgde voor tijdsdruk aan alle kanten. Tijdsdruk die het democratisch besturen van Enschede lastig maakt en een enorme aanslag betekent voor het bestuur van de gemeente Enschede (raad en college). Met de verkiezingen in aantocht wil iedereen nog extra zijn woord doen; profileringsdrang en ook het populistische gehalte van de bijdragen worden steeds hoger. En of de woorden waar zijn en of het verhaal volledig wordt verteld, maakt bij sommige partijen niet meer uit…

Als politicus komt er veel op je af en krijg je ook veel over je heen. Ondanks dat we afspraken hebben gemaakt binnen de raad om elkaar ‘heel’ te laten en meer als collega’s samen te werken, wordt er volop op de man/vrouw gespeeld in de bijdragen in de raad en al helemaal op sociale media, worden afspraken niet meer nagekomen, wordt er volop gelekt uit vertrouwelijke bijeenkomsten en wordt er gestrooid met moties van wantrouwen en afkeuring alsof alles een spelletje is. 

Burgerbelangen Enschede doet hier niet aan mee. Wij werken aan Enschede en dat is serieuze business. Wij geloven in de kracht van onszelf en de kracht van Enschede en wij blijven dan ook dicht bij onszelf… ook in de aanloop naar de verkiezingen. Lokale politiek gaat over mensen, gaat over ons als inwoners van Enschede en gaat over ons aller welzijn en welbevinden. En daar werken wij aan, nu en ook na de verkiezingen. U kunt op ons rekenen…

Gewoon Samen Doen… alleen ben je sneller, samen kom je verder!

Fijne feestdagen en een mooi en gezond 2022 toegewenst.